despre mine

Cine sunt ?

Gîrniceanu Lucian, psiholog înregistrat la Colegiul psihologilor din România, specializarea psihologie clinică şi psihoterapeut în formare în Analiză Tranzacţională, înregistrat în Asociaţia Română de Analiză Tranzacţională, al cărei vicepreşedinte sunt începând din această vară.

De ce Psihologie Clinică?

Din curiozitate faţă de oameni, fiecare evaluare şi fiecare diagnostic diferă în funcţie de persoana pe care o ai în faţă. Psihologia clinică nu înseamnă doar patologie, mai înseamnă şi evaluare cognitivă, evaluarea personalităţii, evaluare comportamentală.

De ce Analiză Tranzacţională?

Pentru că a fost modul în care eu m-am înţeles şi am înţeles şi lumea din jurul meu. A fost modelul cu ajutorul căruia mi-am explicat mai uşor ce se întâmplă cu mine. Am descoperit această formă de psihoterapie încă din primul an de facultate, din anul următor începând şi formarea ca psihoterapeut în cadrul Centrului Physis.

Povestea mea în Psihologie

Drumul meu în psihologie a fost o întâlnire plăcută, ca o găsire a sensului vieţii. Am mers către facultatea de psihologie din curiozitate, nu am crezut că o să devină meseria ce o să doresc să o practic pentru tot restul vieţii.

În anul doi de facultate am început în paralel cursurile Centrului Physis, pentru a mă specializa ca psihoterapeut în Analiză Tranzacţională. În timpul facultăţii am fondat Asociaţia Studenţilor din cadrul Universităţii Tibiscus, al cărui preşedinte am fost până la terminarea facultăţii. Încă din anul 1 am participat la simpozioanele şi conferinţele organizate în interiorul facultăţii, din anul 2 participând active şi-n organizarea lor.

După terminarea facultăţii a urmat înscrierea în cadrul programului masteral de Psihologie clinică şi Psihoterapie. O dată cu înscrierea la master am ales şi specializarea în domeniul psihologie clinice, începând procesul de supervizare ca specialist în psihologie clinică.

Deschiderea cabinetului a reprezentat pentru mine un nou început profesional, am simţit o bucurie imensă când am avut în mână actul constitutiv al cabinetului, am simţit că mi-am găsit locul.